Telemach ulazi na tržište Zenice

Bez autora
Aug 16 2012

Akvizicijom u Zenici, Telemach je ove godine postao vlasnik kompanije TeleKabel, čime je ojačana struktura kompanije Telemach i još jednom potvrđena njena razvojna orijentacija na tržištu Bosne i Hercegovine. Telemach se nalazi u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i britanskog investicijskog fonda Mid Europa Partners sa sjedištem u Londonu, koji je vlasnik brojnih telekomunikacijskih kompanija širom Evrope. Telemach je 2010. godine ušao na bosanskohercegovačko tržište akvizicijama u Sarajevu, preuzevši tri kablovska operatera - BH Cabel Net, Global Net i Elob. U julu 2011. godine izvršena je i akvizicija u Mostaru s kablovskim operaterom Monet d.o.o. Dolaskom kompanije Telemach na tržište Zenice korisnici mogu očekivati znatna poboljšanja, kao što su promjena programske šeme s dosadašnjih 48 na 70 kanala u analognoj ponudi i više od 140 kanala u digitalnoj ponudi...

Telemach ulazi na tržište ZeniceAkvizicijom u Zenici, Telemach je ove godine postao vlasnik kompanije TeleKabel, čime je ojačana struktura kompanije Telemach i još jednom potvrđena njena razvojna orijentacija na tržištu Bosne i Hercegovine.

Telemach se nalazi u vlasništvu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i britanskog investicijskog fonda Mid Europa Partners sa sjedištem u Londonu, koji je vlasnik brojnih telekomunikacijskih kompanija širom Evrope. Telemach je 2010. godine ušao  na bosanskohercegovačko tržište akvizicijama u Sarajevu, preuzevši tri kablovska operatera - BH Cabel Net, Global Net i Elob. U julu 2011. godine  izvršena je i akvizicija u Mostaru s kablovskim operaterom Monet d.o.o.

„Dolaskom kompanije Telemach na tržište Zenice korisnici mogu očekivati znatna poboljšanja, kao što su promjena programske šeme s dosadašnjih 48 na 70 kanala u analognoj ponudi i više od 140 kanala u digitalnoj ponudi. Kanali poput Sport Kluba HD, Fight Channela, Fox Lifea, Comedy Central kanala, HBO-a će biti pravo osvježenje“, istaknuo je Esad Bektaš, direktor TeleKabela.

U ponudi će biti i internet paketi uz besplatno korištenje modema i WiFi routera, s brzinom čak do 80 Mb/s, kao i fiksna telefonija s mnogim povoljnostima za korisnike, poput besplatnih minuta razgovora i naprednih funkcija.

Među prvima u regionu, i prvi u Bosni i Hercegovini, Telemach nudi i dodatnu uslugu za sve ljubitelje televizije. Riječ je o D3GO aplikaciji koja omogućava korisnicima gledanje televizije putem različitih uređaja (računara, laptopa, tableta, smart telefona ili iPod Toucha).

„Zadovoljstvo nam je što smo stigli u Zenicu i što ćemo i u tom gradu ubuduće moći pružiti cijelu lepezu Telemach usluga koje su danas dostupne nasim korisnicima, a koje čine značajan tehnološki odmak u odnosu na dosadašnje usluge TeleKabela. U tu svrhu spremni smo investirati značajna sredstva u nove usluge i proširenje mreže u Zenici. Vjerujemo da će naše nove korisnike obradovati bogata ponuda a prije svega, Super Mix paketi koji obuhvataju na jednom mjestu televiziju, internet i telefoniju i omogućavaju da uz objedinjavanja svih telekom usluga u domaćinstvu, plaćaju samo jednan račun uz ostvarivanje značajnih ušteda ”,”, rekao je direktor Telemacha Željko Batistić. 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik